Tiscali webmail

Tiscali is een Italiaans bedrijf dat zich bezig houdt met telecommunicatie. Het is ook actief in Frankrijk en Groot-Brittannië. Tiscali is in Nederland in 2000 bekend geworden door de overname van internetprovider World Online. In 2007 kwam dat bedrijf in handen KPN. Sinds die tijd worden de activiteiten van Tiscali onder de naam Telfort uitgevoerd.

Tiscali webmail inloggen

Met Tiscali webmail is je e-mail altijd toegankelijk. Je kunt dat doen met je smartphone, tablet of computer. Je hebt een webbrowser, een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Na het aanvragen van een e-mailadres krijg je je loginnaam of gebruikersnaam toegestuurd per post. Meestal is dat een bijlage bij de brief die je bij de start van het abonnement ontvangt. Het wachtwoord wordt eveneens per post toegezonden, maar in een aparte brief. Om webmail te gebruiken ga je naar https://webmail.telfort.nl/mail/main of naar https://webmail.telfortglasvezel.nl/, afhankelijk van je internetabonnement.

Wachtwoord vergeten?

Als je je wachtwoord bent vergeten of het uit veiligheidsoverwegingen wilt veranderen kun je dat het beste doen via de klantenportal MijnTelfort. Dat is heel eenvoudig en wijst zichzelf. Je kunt ook contact zoeken met de klantenservice. Als je je wachtwoord kwijt bent geraakt kunnen zij dat opnieuw toezenden. Als je het wachtwoord gaat wijzigen wordt aanbevolen een sterk wachtwoord te kiezen. Dat betekent dat het tussen de 8-16 karakters moet hebben en minimaal één cijfer en één hoofdletter bevat. De gebruikersnaam mag geen onderdeel uitmaken van het wachtwoord.

Webmail Tiscali glasvezel

Telfort maakt gebruik van de internetverbindingen van KPN. Wie via Telfort een internet abonnement heeft met glasvezel kan ook webmail met glasvezel gebruiken. Qua functionaliteit maakt dat geen enkel verschil met ‘gewone’ webmail, het is alleen veel sneller dan met een conventionele internetverbinding. Om in te loggen bij de glasvezelvariant van Telfort webmail ga je naar https://webmail.telfortglasvezel.nl. Het inlogscherm ziet er iets anders uit dan bij de gewone Telfort webmail. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en dan kun je e-mailberichten lezen en versturen.

Glasvezel voor webmail

Tiscali webmail instellingen

Je kunt Tiscali webmail ook gebruiken met een app op de smartphone of een e-mailclient, zoals Outlook of Thunderbird op een computer. Dat is vrij eenvoudig zelf in te stellen. Telfort raadt aan om het ontvangen van e-mails in te stellen met IMAP. De inkomende mailserver heet: imap.telfort.nl. Gebruik poort 993 en stel de beveiliging in op SSL. Vink bovendien de check box ‘authenticatie vereist’ aan. De server voor uitgaande mail is: smtp.telfort.nl. Stel deze poort in op 587.